Aardappelpuree

Level

Easy

Time

25 min

SErves

2

Ingrediënten

  • 6 kleine aardappelen (300 g)
  • bloemkoolroosjes (200 g)
  • 1 el halfvolle melk
  • ½ el vloeibare margarine
  • peper en zout
  • optioneel: peterselie, nootmuskaat

Bereidingswijze

Stap 1

Breng water aan de kook. Schil terwijl de aardappelen en snijd deze fijn. 

Stap 2

Voeg de bloemkoolroosjes toe aan het kokend water. (Deze hoeveelheid bloemkool zorgt ervoor dat de puree amper een bloemkoolsmaak heeft.) Voeg na enkele minuten ook de aardappelstukjes toe en laat meekoken tot beiden gaar zijn. 

Stap 3

Giet het water af en maak de aardappelen en bloemkool fijn met een pureestamper. 

Stap 4

Voeg de melk en vloeibare margarine toe voor een smeuïge puree.

Stap 5

Kruid af naar smaak met peper, zout en eventueel fijngesneden peterselie en nootmuskaat.

Stap 6

Serveer bijvoorbeeld met deze lekkere balletjes in tomatensaus.

Aanpassingen:

  • Vegan: vervang de koemelk door ongezoete sojamelk of wat kookvocht van de aardappelen en bloemkool