Appel uit de oven

Level

Easy

Time

5 min

oven Time

20 min

SErves

1

Ingrediënten

  • 1 appel
  • kaneelpoeder, naar smaak
  • 2 el havermout
  • klein handje noten, natuur (20 g)
  • 2 el ongesuikerde (Griekse) natuuryoghurt

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2

Snijd de bovenkant van de appel en leg het dekseltje aan de kant. Snijd het klokhuis uit het vruchtvlees en schep het vruchtvlees uit de appel. Snijd het vruchtvlees fijn.

Stap 3

Meng de appelstukjes met de kaneel, havermout en fijngesneden noten. Vul de uitgeholde appel met het mengsel en plaats het dekseltje terug op de appel.

Stap 4

Plaats de gevulde appel in een ovenschaal en zet voor 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 5

Serveer de warme appel met wat yoghurt.

Aanpassingen:

  •  Vegan: vervang de yoghurt door een ongesuikerde plantaardige yoghurt zoals Alpro Greek Style natuur