Appel uit de oven
Level
Easy
Time
5 min
oven Time
20 min
SErves
1
Ingrediënten
- 1 appel
- kaneelpoeder, naar smaak
- 2 el havermout
- klein handje noten, natuur (20 g)
- 2 el ongesuikerde (Griekse) natuuryoghurt
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2
Snijd de bovenkant van de appel en leg het dekseltje aan de kant. Snijd het klokhuis uit het vruchtvlees en schep het vruchtvlees uit de appel. Snijd het vruchtvlees fijn.
Stap 3
Meng de appelstukjes met de kaneel, havermout en fijngesneden noten. Vul de uitgeholde appel met het mengsel en plaats het dekseltje terug op de appel.
Stap 4
Plaats de gevulde appel in een ovenschaal en zet voor 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 5
Serveer de warme appel met wat yoghurt.
Aanpassingen:
- Vegan: vervang de yoghurt door een ongesuikerde plantaardige yoghurt zoals Alpro Greek Style natuur

