Balletjes in tomatensaus

Level

Easy

Time

20 min

SErves

2

Ingrediënten

  • 1 kl olijfolie of vloeibare margarine
  • vegetarische balletjes (200 g)
  • 1 kl olijfolie of vloeibare margarine
  • champignons (500 g)
  • tomatensaus (500 ml)
  • peper en zout

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de vetstof en bak de balletjes bruin. Snijd terwijl de champignons fijn. Zet de balletjes even aan de kant.

Stap 2

Verwarm in dezelfde pan opnieuw wat vetstof en bak de champignons gaar. 

Stap 3

Voeg de tomatensaus toe en laat even doorkoken. 

Stap 4

Voeg de gebakken balletjes toe, laat nog even meegaren en kruid eventueel nog af naar smaak. Serveer met aardappelpuree, frieten of ander lekkers!

Aanpassingen:

  • Vegan: vervang de vegetarische balletjes bv. door de plantaardige balletjes van My Veggie Day (Aldi), de veggie sojaballetjes met tomaat van Carrefour of de diepgevroren balletjes van Alpro green cuisine (minder goede samenstelling)