Groene risotto

Level

Easy

Time

35 min

SErves

2

Ingrediënten

  • 1 el vloeibare margarine
  • ½ ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bakje champignons (250 g)
  • risottorijst (150 g)
  • kokend water (600 ml)
  • ½ blokje groentebouillon
  • (diepvries)erwten (200 g)
  • broccolirijst (100 g)
  • peper en zout
  • 2 el Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de helft van de vetstof en snijd de ui en knoflook fijn. Stoof aan.

Stap 2

Snijd intussen de champignons fijn en laat ook even meestoven. Breng de groenten over in een kom en zet aan de kant.

Stap 3

Verwarm de andere helft van de vetstof en stoof de risottorijst glazig.

Stap 4

Voeg het kokende water en het bouillonblokje toe en laat 15* minuten onder af en toe roeren, koken op een laag vuurtje tot de rijst gaar is. Verwarm ondertussen de erwten in de microgolfoven en pureer tot een gladde massa. Voeg eventueel wat water toe.

*Afhankelijk van de risottorijst.

Stap 5

Voeg de erwtenpuree, broccolirijst, gestoofde groenten en resterende margarine toe. Kruid af naar smaak met peper, zout en Parmezaanse kaas.

Aanpassingen:

  • Vega: vervang de Parmezaanse kaas door Grattugito, Gondino Stagionato, Montello Parmesan, Parrano of Pamesello
  • Vegan: vervang de Parmezaanse kaas bv. door edelgistvlokken, Willicroft Parmesan (AH) of Grattino grated (Bioplanet)