Indian butter chicken

Level

Easy

Time

30 min

SErves

2

Ingrediënten

  • 1 zakje basmatirijst (125 g)
  • 2 el vloeibare margarine
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine kipfilet, in blokjes (160 g)
  • 1 el garam masala
  • ½ el kurkuma
  • ½ kl komijn
  • ½ kl gemberpoeder
  • chilipoeder, naar smaak
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 potje (Griekse) natuuryoghurt (150 g)
  • 1 naanbroodje
  • bloemkoolrijst (100 g)

Bereidingswijze

Stap 1

Breng water aan de kook voor de rijst en kook de rijst gaar. Verwarm terwijl de helft van de vetstof en snijd de ui en knoflook fijn. Stoof aan.

Stap 2

Snijd intussen de paprika fijn en laat ook even meestoven.

Stap 3

Voeg de kip en de verschillende kruiden toe. Roerbak totdat de kip gaar is.

Stap 4

Voeg de tomatenblokjes en yoghurt toe en laat even pruttelen op een zacht vuurtje. Meng de resterende. vetstof onder de saus. Warm het naanbrood intussen kort op. 

Stap 5

Meng de bloemkoolrijst onder de rijst en serveer samen met het naanbrood bij de boterkip.

Aanpassingen:

  • Vega: vervang de kip bv. door de vegetarische kipstukjes van AH
  • Vegan: vervang de kip bv. door de Poulettekes van De Vegetarische Slager, filetstukjes van Garden Gourmet of chick free van Naturli