Kerstomatensoep

Level

Easy

Time

30 min

SErves

1,0 l

Ingrediënten

  • kerstomaten (500 g)
  • 1 sjalot
  • 1 kl olijfolie of vloeibare margarine
  • peper en zout
  • lookpoeder, Italiaanse kruiden
  • ½ blik tomatenblokjes
  • water (400 ml)
  • 1 blokje groentebouillon

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2

Doe de kerstomaten en grofgesneden sjalot in een grote ovenschaal. Voeg de vetstof en kruiden toe en meng om. Prik met een mes enkele gaatjes in de kerstomaten. Zet voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3

Verwarm terwijl de tomatenblokjes in een kookpot. Voeg de ovengebakken kerstomaten, water en bouillon toe. Breng aan de kook.

Stap 4

Mix de soep fijn en kruid af naar smaak.

Stap 5

Laat kort doorkoken, zo blijft de soep langer houdbaar.