Nasi goreng

Level

Easy

Time

15 min

SErves

2

Ingrediënten

  • (volkoren) rijst (150 g)
  • 1 el zonnebloemolie
  • baconreepjes (100 g)
  • 1 sjalot
  • 2 wortelen (150 g)
  • ¼ spitskool of Chinese kool (200 g)
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • sambal, naar smaak
  • (diepvries)erwten (150 g)
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • lente-ui
  • optioneel: gefrituurde uitjes

Bereidingswijze

Stap 1

Breng water aan de kook voor de rijst en kook de rijst gaar. Verwarm terwijl de helft van de vetstof en bak de baconreepjes. Versnipper intussen de sjalot en snijd de wortelen in  julienne en de kool in dunne reepjes. 

Stap 2

Roer de helft van de ketjap manis en sojasaus onder de baconreepjes. Voeg eventueel ook wat sambal toe en laat  de baconreepjes hier even bakken. 

Stap 3

Voeg nu de sjalot en wortel toe. Laat enkele minuten roerbakken en voeg dan de kool toe. Roerbak tot deze verslapt en voeg dan de rijst toe. Meng alles goed onder elkaar. voeg de erwten toe en de resterende ketjap manis en sojasaus.

Stap 4

Voeg de erwten toe en de resterende ketjap manis en sojasaus. Kruid eventueel bij met peper en zout en haal van het vuur.

Stap 5

Verdeel de nasi over de borden. Bak de spiegeleieren in de resterende vetstof en leg deze op de nasi goreng. Werk af met fijngesneden lente-ui en eventueel wat gefrituurde uitjes.

Aanpassingen:

  • Vega: vervang de baconreepjes bv. door de vegetarische hamblokjes van AH
  • Vegan: vervang de baconreepjes bv. door geroockte spekjes van De Vegetarische Slager, vegan spekreepjes van AH, vegan spekjes van AH of spekjes van Vivera en vervang de spiegeleieren door een roerei op basis van tofu en Kala Namak of Orgran vegan easy egg for cooking