Over mij

Ik ben Phaedra Jacquemyn, erkend diëtiste met een passie voor voeding, koken en culinaire fotografie. In 2019 studeerde ik af als diëtiste en voedingsdeskundige aan de Odisee Hogeschool te Gent. Hierna behaalde ik het postgraduaat diabeteseducator aan de Hogeschool Gent (2020). Na mijn stages was ik klaar om mensen te begeleiden naar een gezonder (klachtenvrij) leven. Op dit moment ben ik werkzaam in een (huisartsen)praktijk te Zele en Gent. Daarnaast ben ik ook werkzaam als klinisch diëtiste in het AZ Sint-Blasius te Dendermonde.

Om op de hoogte te blijven van de huidige gezondheidsproblematieken en -adviezen volg ik regelmatig verschillende bijscholingen. Ook ben ik lid van erkende organisaties zoals de Vlaamse Beroepsvereniging voor Diëtisten (VBVD) en de Diabetes Liga. Op deze manier kan ik jou steeds de beste begeleiding bieden.

2019: afgestudeerd als diëtiste

2020: afgestudeerd als diabeteseducator    & sportvoeding

nov 2020: zelfstandig diëtiste in Origo Zele

febr 2021: klinisch diëtiste in AZ Sint-Blasius

juli 2021: uitbreiden van praktijk naar Gent

In mijn vrije tijd hou ik van wandelen, lezen en genieten van de momenten waar ik volledig tot rust kan komen. Verder sta ik ook graag in de keuken.

Mijn doel & visie

Heb je reeds allerlei diëten geprobeerd, maar ben je op zoek naar een aanpak met blijvend succes? Hier ben je aan het juiste adres! Ik wil jou stap voor stap – hap voor hap – helpen een eetpatroon te vinden dat bij jouw leven past, met voeding die jij lekker vindt. Genieten van jouw maaltijden is namelijk ontzettend belangrijk om een gezonde levensstijl vol te kunnen houden. Ik geef je de kennis en begeleiding om een blijvend succes te bekomen, zonder ooit nog te diëten. Samen lukt het ons!

Ik help je met het introduceren van nieuwe gezonde(re) gewoonten en bewuste genietmomenten. In deze gezonde levensstijl staan voedingsmiddelen met een goede samenstelling centraal, maar is er ook plaats voor producten met een minder goede samenstelling: geen verboden voeding meer, maar een goede balans staat centraal. Door jezelf niks te ontzeggen wordt deze levensstijl veel gemakkelijker om op lange termijn vol te houden.

Maar wat is gezond eten dan precies? Er zijn zoveel niet onderbouwde voedingstrends dat we door de bomen het bos niet meer zien. De media slaan je om de oren met nieuwigheden over diëten en ook het internet staat er vol van. Vaak geven verscheidene bronnen zelfs tegengestelde informatie. Best verwarrend als je het mij vraagt! Als diëtiste help ik u met een persoonlijke en realistische begeleiding doorheen deze wirwar aan informatie en de verwarring die rond voeding heerst.

Klaar om samen aan de slag te gaan?