Pasta met pompoensaus

Level

Easy

Time

10 min

SErves

2

Ingrediënten

  • volkoren deegwaren (150 g)
  • ½ el olie of vloeibare margarine 
  • 20 kerstomaten (200 g)
  • (diepvries)pompoen, gaargekookt en fijngemixt (500 g)
  • 1 potje zachte geitenkaas
  • peper en zout
  • lookpoeder

Bereidingswijze

Stap 1

Breng water aan de kook voor de deegwaren en kook de deegwaren al dente (of minder lang als je de pasta nog even met de saus mengt).

Stap 2

Verwarm de vetstof en stoof de gehalveerde kerstomaten even aan.

Stap 3

Voeg de pompoenpuree en geitenkaas toe en meng goed.

Stap 4

Giet de afgegoten deegwaren even bij de saus en voeg eventueel nog wat (kook)vocht toe.

Stap 5

Kruid af naar smaak.

Aanpassingen:

  •  Vegan: vervang de zachte geitenkaas bv. door Pa’lais nature (saus of spread), de haverspread naturel van Oatly! of gewoon Alpro cuisine (light) voor een budgetvriendelijker alternatief