Risotto met champignons

Level

Easy

Time

30 min

SErves

2

Ingrediënten

  • 1 el vloeibare margarine
  • ½ ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bakje champignons (500 g)
  • risottorijst (130 g)
  • kokend water (600 ml)
  • ½ blokje groentebouillon
  • peper en zout
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • groot handje rucola

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de helft van de vetstof en snijd de ui en knoflook fijn. Stoof aan.

Stap 2

Snijd intussen de champignons fijn en laat ook even meestoven. Breng de groenten over in een kom en zet aan de kant.

Stap 3

Verwarm de andere helft van de vetstof en stoof de risottorijst glazig.

Stap 4

Voeg het kokende water en het bouillonblokje toe en laat 15* minuten onder af en toe roeren, koken op een laag vuurtje tot de rijst gaar is.

*Afhankelijk van de risottorijst.

Stap 5

Voeg de gestoofde groenten toe en kruid af naar smaak met peper, zout en Parmezaanse kaas. Serveer met rucola.

Aanpassingen:

  • Vega: vervang de Parmezaanse kaas door Grattugito, Gondino Stagionato, Montello Parmesan, Parrano of Pamesello
  • Vegan: vervang de Parmezaanse kaas bv. door edelgistvlokken, Willicroft Parmesan (AH) of Grattino grated (Bioplanet)