Risotto met champignons
Level
Easy
Time
30 min
SErves
2
Ingrediënten
- 1 el vloeibare margarine
- ½ ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 bakje champignons (500 g)
- risottorijst (130 g)
- kokend water (600 ml)
- ½ blokje groentebouillon
- peper en zout
- 2 el Parmezaanse kaas
- groot handje rucola
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de helft van de vetstof en snijd de ui en knoflook fijn. Stoof aan.
Stap 2
Snijd intussen de champignons fijn en laat ook even meestoven. Breng de groenten over in een kom en zet aan de kant.
Stap 3
Verwarm de andere helft van de vetstof en stoof de risottorijst glazig.
Stap 4
Voeg het kokende water en het bouillonblokje toe en laat 15* minuten onder af en toe roeren, koken op een laag vuurtje tot de rijst gaar is.
*Afhankelijk van de risottorijst.
Stap 5
Voeg de gestoofde groenten toe en kruid af naar smaak met peper, zout en Parmezaanse kaas. Serveer met rucola.
Aanpassingen:
- Vega: vervang de Parmezaanse kaas door Grattugito, Gondino Stagionato, Montello Parmesan, Parrano of Pamesello
- Vegan: vervang de Parmezaanse kaas bv. door edelgistvlokken, Willicroft Parmesan (AH) of Grattino grated (Bioplanet)

