Spaanse bonensoep

Level

Easy

Time

35 min

SErves

4

Ingrediënten

  • 2 el vloeibare margarine of olie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 venkelknollen
  • aardappelen (600 g)
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • groentebouillon (1000 ml)
  • 1 laurierblaadje
  • 1 blik witte bonen (400 g)
  • peper en zout
  • optioneel: cayennepeper of tabasco

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de vetstof in een kookpan. Snijd terwijl de ui en knoflook fijn en stoof even aan. 

Stap 2

Snijd de venkel in repen en laat ook even meestoven tot ze zacht zijn en karameliseren. Snijd terwijl de aardappelen in kleine blokjes en voeg deze ook toe samen met het paprikapoeder.

Stap 3

Voeg de tomatenpuree toe en laat een minuutje meebakken om te ‘ontzuren’. Voeg dan ook de tomatenblokjes en de bouillon toe.

Stap 4

Gooi een laurierblaadje in de pan en laat de soep 10 à 15 minuten sudderen met het deksel op de pan, tot de aardappelblokjes gaar zijn.

Stap 5

Doe er nu de uitgelekte witte bonen bij en laat nog even opwarmen in de soep. Kruid af naar smaak en serveer met het groene loof van de venkel.

Aanpassingen:

  • Vega: voeg gebakken Spaanse worst toe van bv. De Vegetarische Slager
  • Vegan: voeg gebakken chorizo toe van bv. Garden Gourmet