Spaghetti bolognese

Level

Easy

Time

30 min

SErves

2

Ingrediënten

  • volkoren spaghetti (150 g)
  • 2 el olie of vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • voorgesneden spaghettigroenten (400 g)
  • americain natuur (150-200 g)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • water (100 ml)
  • ¼ blokje groentebouillon
  • ¼ kl kristalsuiker
  • peper en zout
  • basilicum, oregano, cayenne, tabasco, etc.
  • klein handje geraspte (magere) kaas

Bereidingswijze

Stap 1

Breng water aan de kook voor de deegwaren en kook de deegwaren al dente (of minder lang als je de pasta nog even met de saus mengt).

Stap 2

Verwarm de helft van de vetstof en snijd terwijl de knoflook fijn. Stoof de spaghettigroenten en look even aan. Breng de groenten over in een kom en zet aan de kant.

Stap 3

Verwarm de andere helft van de vetstof en bak het gehakt. 

Stap 4

Voeg de gestoofde groenten opnieuw toe aan het gehakt. Voeg ook de resterende ingrediënten toe en kruid af naar smaak. Laat minstens tien minuten sudderen.

Stap 5

Giet de afgegoten deegwaren nog even bij de saus en voeg eventueel nog wat (kook)vocht toe. Serveer met geraspte kaas.

Aanpassingen:

  • Vega: vervang het gehakt bv. door één van onderstaande vegan voorbeelden en gebruik vegetarische kaas zoals de geraspte kaas van Boni of Delhaize
  • Vegan: vervang het gehakt bv. door het seitangehakt van Delhaize, de vegan rulstukjes van AH of veggie gehakt van Boni & vervang de kaas bv. door de plantaardige rasp van AH (mager, o.b.v. kokos)